Pesara Pappu Roti Pachadi (Moong Dal Chutney)


Pesara Pappu Roti Pachadi (Moong Dal Chutney)

Ingredients :

1. Moong Dal                    : 100 gms
2. Lemon                          :  1 no
3. Salt                               :  1 tsp
4. Green chilly                   :  1 no
5. Jeera                            :  1 tsp
6. Fresh coriander leaves  :  little
7. Hing                              : pinch
8. Curry leaves                  : 5 no

For Seasoning :

1. Oil                       : 1 tbsp
2. Urad dal              : 1 tsp
3. Mustard              :  1/2 tsp
4. Curry leaves        :  6 no
5. Jeera                  :   1 tsp

Procedure   :

1. Soak moong dal for an hour. Drain water. 
2. Add salt, curry leaves, green chillies, jeera to moong dal and grind to form a coarse paste.
3. Heat oil in a pan, fry all seasoning spices and add to the moong dal mixture.
4. Add coriander leaves to the mixture and squeeze lemon on the top.